Bye bye vattkoppor!

Nu ses vi aldrig mer!

Som jag skrivit tidigare så fick ju Alex sina vattkoppor på semestern. Och inte helt otippat så fick Molly sina 2½ vecka senare. Hon fick det lidrigt måste jag säga, kanske ett 40-tal koppor. På Alex gick det inte att räkna eller ens gissa. Han hade massor på rygg, mage och ansikte. På Molly hade man kunnat rita "prick-till-prick"...

Dock var det på sätt och vis enklare med Alex. Man kan ju förklara för honom, fråga hur man kan underlätta och att de faktiskt kommer försvinna. Molly har skrikit och sparkat som en galning vid blöjbyten, de flesta av hennes koppor fanns under blöjan. En hel del feber har hon haft också. Svårt att trösta en liten sex månader gammal tös som ju inte förstår vad som händer!

Men nu är det äntligen tack och adjö! Alla koppor är torra och snart faller även skorporna av. Skönt att ha det avklarat för båda mina troll. Och med facit i hand så trodde jag att det skulle vara värre än vad det var!
Molly har även varit poppis med sina vattkoppor, inte mindre än fem barn har vi försökt smitta. Så vi har haft trevligt också, "vattkoppsfika" och till och med en "vattkoppslunch" har vi blivit bjudna på!

Mina prickiga barn!



"Store pricken" (när Bamse kom...)





"Lilla pricken"

Kommentarer
Postat av: Sandra R

Jag har haft vattkoppor två gånger. En gång när jag var 5-6 år och en gång när jag var 10 år. Olika sorter, den ena väldigt smittsam så jag fick inte träffa andra personer.

Vilka söta prickisar du har! De är verkligen lika varandra med sina stora ögon och stora leenden.

2010-03-04 @ 15:41:31
URL: http://aresmamma.blogspot.com
Postat av: Åsa

Usch Sandra, stackare som hade de två gånger! Har faktiskt hört om det men väljer att (just nu) blunda för möjligheten!

Roligt att du tycker de är lika, jag ser det mer nu också :)

2010-03-04 @ 21:54:22
URL: http://asasminnen.blogg.se/
Postat av: Caroline

Men stackars små sötingar som är så prickiga! Men skönt att ha det avklarat! Du, kan du inte lägga till blogovin eller google följ på din blogg, jag glömmer av den jämt/ej enkelt o gå in på den.. du vet när man inte får upp den i den "vanliga" listan ;-)

KRAM!!

2010-03-05 @ 20:50:43
URL: http://familjensweetie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0