Vardag!

Oj då... Pausen från bloggen blev väldigt mycket längre än tänkt!
Men nu känns det allt som att det är vardag igen. Alex är lämnad på dagis, Molly sover och mitt kaffe är strax klart.

För precis en månad(!) sedan idag satt vi på flyget till Egypten! Två underbara veckor med lata dagar i Makadi Bay. De första dagarna var blåsiga, rentav kalla och vi började undra om det skulle vara såhär!? Hjälp...
Men sen slog det om och solen sken och värmde våra vinterbleka kroppar. Alex gick på Bamseklubb (vilken hit!) och badade sedan i timmar i poolen. Molly trivdes också i det varma vädret, men ville inte sova lika mycket som jag hoppats på utan hon ville sitta upp och titta på omvärlden.

Hotellet var super och all personal helt fantastisk! De älskar verkligen barn och Alex hade flera "kompisar" i personalen. Nu upptäckte vi vilken fördel det är med ett tvåspråkigt barn, Alex var väldigt populär bland personalen, han kunde ju beställa allt själv och svara på deras frågor och han hade riktigt roligt!

En kväll upptäcker jag en mystisk prick på Alex. Vattkoppor... shit tänker jag och blev mer säker morgonen efter. Iväg till doktorn som inte var lika övertygad, men skrev ut medicin och salva och bad oss återkomma morgonen efter.
Den dagen åkte vi på en fisketur som var så underhållande! Men Alexander somnade på båten och jag anade oråd.
Morgonen efter var han prickig utan dess like, så nu var även doktorn övertygad. Alex blev ledsen inne hos doktorn och jag blev ledsen utanför. Hej då poolen. Hej då Bamseklubben. Hej då discot. Hej då alla barn.

Men hej, hej stranden!
Andra veckan spenderades alltså på stranden. Rich och Alex byggde sandslott i timmar. Sanden var skön, havet salt och 24 grader varmt! Man kunde se randiga fiskar från stranden och simmade man ut en liten, liten bit så var man vid korallerna. Himmelskt!
Saltvattnet gjorde susen för Alex koppor och de var torra inför flygresan hem. Fick intyg av doktorn att Alex var "fight for flight" och han fick till och med bada en sista gång i poolen. Det var en mycket lycklig pojke som simmade, hoppade från kanten och simmade lite till. Det var det bästa på hela hans semester. Det plus ett speciellt besök av Bamse själv som kom till vårt rum för att hälsa på sjuke Alexander.

Om man bortser från vattkopporna så var det en perfekt semester!
Vi hoppas på att kunna åka tillbaka nästa år också!



Kommentarer
Postat av: Frida

ÅÅÅÅÅSA! Det är så underbart att ha er hemma igen.

Jag längtar så jag nästan spricker tills i helgen.



Vilken härlig reseberättelse. Jag är inte ALLS avis. ;-) Ni förtjänade varje sekund av lunget och härligheterna. Lovely.



PUSS

2010-03-02 @ 20:18:00
URL: http://mamastar.blogg.se/
Postat av: Sandra R

Åter igen - vilken härlig semester ni fick. Vilken tur att Bamse kom och hälsade på prickAlex.

Kram

2010-03-03 @ 11:48:17
URL: http://aresmamma.blogspot.com
Postat av: Johanna

Men jisses vilken otur med vattkoppor på semestern!!! Men ni verkar ha haft det alldeles toppen ändå. Härligt! Trist bara att måsta lämna all sol o värme för Sveriges gigantiska snömassor bara.

2010-03-04 @ 11:18:22
URL: http://johannaagnes.blogg.se/
Postat av: Malin

Fina familjen! Saknar er!

2010-03-07 @ 01:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0