Märkt för livet!

img_0777 (MMS)

Japp, där satt den! Har äntligen tatuerat mig! Världens finaste Karin har designat den och gulliga Annika i Tungelsta har tatuerat den! Jag är så nöjd, så nöjd! Är jag kaxig om jag säger att det inte gjorde ont? Jag trodde hon skämta när hon satte igång, var det allt?! Så gullig tjej hur som helst och vi pratade om allt möjligt. Det var lite som att vara hos frissan faktiskt. Kände mig stark, glad och nöjd på vägen hem. Underbart att få köra fort på motorvägen med bra musik och kvällsol över vackra Stockholm!   Vilken kvalité på min egentid!


Fira i dagarna tre, fyra, fem!

Min 5-åring har verkligen blivit ordentligt firad!
Och det är inte slut än...
Vi började i lördags med kalaset. Blev lite lagom stressigt på morgonen. Jag simmade med Molly och Alexander var på fotbollsträning. Som tur var somnade lilla tösen på hemvägen och jag kunde fixa allt här hemma innan Alex kom hem och fick kasta sig in i duschen. Vi fick skippa lunchen, den hade jag visst glömt att planera in...

En liten stund senare började hans gäster komma, pirrigt! Han var så duktig som tog emot paket, tackade och la upp dem snyggt på ett bord.
Detta var väl planerat av mig eftersom jag då kunde vara med vid öppningen, njuta av stunden och faktiskt veta vad han fick av vem i år!
Sen blev det tårta och små barnröster som sjöng "Ja må han leva" och hurrade. Härligt!

Sen körde vi "dans-stopp" och Alex fick ett mindre bryt när jag spalde Danny "In the club" istället för "Kokobom smurf smurf". Så han låg en stund på golvet och var arg och ledsen. De flesta barn fortsatte att dansa och jag spelade Eric Saade för tredje gången.

Två grabbar krockade, någon trängde sig i kön, många barn, många viljor, men inget som inte var lät att fixa!
Sen hade vi ett par spel, kasta ringar på Scooby Doo's öron och sätta näsan rätt på ett lejon.
Rolig och uppskattat! (Alexander bröt iof sig ihop en gång till i ett par minuter, det visade sig att pirret som gjorde att han inte kunde somna kvällen innan tog ut sin rätt)
Men efter ett litet snack med honom och utan att någon knappt märkte hans tårar så var han på benen med ett leende igen!
Vi avslutade med den obligatoriska fiskdammen som jag tror har blivit ett måste på kalasen.
Lyckliga små barn och nöjda föräldrar, Alexander torkade sina tårar efter sina utbrott och hade roligt mest hela tiden! Ett lyckat kalas!

På söndagen kom mina föräldrar och Alexanders morbror Stefan. Vi åt lite mat och tårta. Efter några timmar så viskar Alexander till mig "tror du mormor och morfar har nåong present till mig?"
Då blev det paketöppning igen, vilka fina saker! Det bästa av allt var sparkcykeln! Lycka!
Iklädd pyjamas ville han prova den och körde fort, fort, alldeles för fort... En riktig ordentlig vurpa, ett par skarpsår, plåster på!
Han somnade jätteglad "vad roligt att jag fick en sparkcykel mamma, jag älskar den!"

Idag blir han firad på dagis, imorgon blir det paus.
På torsdag kommer Joe och Ella från England, gissa om han längtar!?



Avslut!

img_0770 (MMS)

Efter fyra åk i Flumride, tre i Lisebergsbanan och en mängd andra karuseller så avslutar vi med en middag utomhus. Jag konstaterar att jag har en totalt orädd, underbar, rolig och tokig kille! FEM år gammal!


Fullt ös i tekopparna!

img_0763 (MMS)

Alexander vill åka allt! Så här gäller det att ligga i och inte erkänna att jag nog är fegare än honom. Strax blir det Lisebergsbanan, om vi vågar!!


Åka spårvagn på Avenyyyn!

img_0761 (MMS)

Åka spårvagn på Avenyyyn!


Födelsedagslunch!

img_0758 (MMS)

Alexander valde McDonalds och fick en gratis glass i present av tjejen i kassan. Nu är det strax dags för karuseller, ska bara hitta rätt spårvagn här i stan!


Födelsedagen fortsätter.

img_0755 (MMS)

De coolaste sitter längst bak i bussen! "Nu har det slutat pirra i min rumpa mamma!"... Bromma-Liseberg hade gått på mindre än 90 minuter! Men då Liseberg inte öppnar förrän 13 så åker vi in till stan först. Alex ska få välja en ny tröja.


Alexanders födelsedag i bilder!

img_0752 (MMS)

Han väcktes strax innan jag gick med Molly till dagis. Han somnade visst om för han väcktes igen strax efter jag lämnat av henne, snabb påklädning och sen satte vi oss i bilen. Alexander har inte haft en aning om vad vi ska göra idag och han blev överlycklig då vi skulle flyga flygplan. 8.45 take off, mot Göteborg!


Goa killar!

img_0714 (MMS)

Igår fick en kompis följa med hem. Efter att de hoppat från Alex våningssäng, spelat fotboll i hallen så skulle de spela spel. Kunde inte låta bli att fnissa när jag hör Alex säga "Ok Ted, du får börja eftersom du är min gäst" och Ted svarar "Näe, du får börja eftersom du har spelat det förut och vet hur man gör!" Underbara ungar!


Pokémon?

Nu är jag igång!

Har beställt kalasdekorationer till lördag.
Har en stor tung isbit i magen och hoppas leverans sker senast fredag...

www.kalaspinglan.se finns mängder av teman.
Frågade Alexander vilket tema han ville ha på sitt kalas.
Han svarar, utan minsta tvekan, Pokémon!!

Va? Pokémon?
De är rätt fula, känns 90-tal och han tittar aldrig på programmet.
Men ok. Det är hans kalas och det är ju bara lite dekorationer.

Pokémon it is!

Tack Frida för tipset av sidan!

Stress...

Vem kom på idéen att dygnet bara har 24 timmar?
Det brukar jag fråga mig ganska ofta, jag skulle absolut behöva några fler!

Usch, det är jobbigt att känna att man alltid ligger steget efter.
Det blir sista-sekunden-lösningar jämt.
Jaha, oj? Stängde dagis tidigare idag?
Nämen, just det... Var det idag vi skulle ses?
Aha, var det redan idag jag hade ändring på jobbschemat? *rusar*
Va!? Har det redan gått två veckor sen matkassen? Varför handlade vi då en massa varor i helgen?

Och... HJÄLP!!
Är det redan på måndag min lille kille fyller fem år!?
Kalas i helgen! Inbjudningarna delades ut i sista stund i lördags.
Borde jag kanske planera mera... Så här i elfte timmen.

Jag har ju vetat om detta i snart fem år, varför ligger jag efter!?


I måndags....

...ja, jag ligger ju lite efter här!

Efter en underbar helg med sol och både gamla och nya vänner på besök, så var både jag och Rich lediga i måndags. Vi tog tillfället i akt kan man säga.
Barnen fick gå till dagis och leka. Vi vuxna hyrde en lastbil. Då maken skickat iväg sitt körkort för att byta till ett svenskt så föll lotten på mig att köra åbäket.
Men vad roligt det var! Jag var kungen på Lövstavägen.
Vi fyllde den med mängder av skräp, allt bråte från badrumsrenoveringen. Två turer blev det till tippen. Andra gången vi var där så påstod en gubbe i personalen att man ska betala om man kommer två gånger samma dag. Sen flinade han. Men fortsatte "ny lag från maj, fråga chefen om du vill" Va!?
Jag körde blondin-tricket och bara skrattade bort hans ord.

Skrattade vidare då jag ser en ambulans i kön till containrarna... VAD hade de tänkt att dumpa!? Lite morbid humor blev det allt... Restavfall?
Mycket bära och lyfta för mig och Rich, aktade naglarna (fortfarande toppenfina) och kände mig tjejig, kämpade på med tunga gipsskivor. Träningsvärk dagen efter.
Kände mig inte lika kvinnlig längre när jag rattade och backade upp framför huset.
Tänkte på Malin och hennes pickup truck. Snygg och smal tös hoppar upp i sin jättemaskin.
Inte lika smal just nu, nio månader gravid. Men lika snygg!

Koncentrerar mig så pass mycket att jag håller "tio över två"



I'm truckin'!

Tidigt på morgonen var jag och Alexander på hans 5-års-kontroll.
Sista inbokade besöket på BVC. Synkontroll, spruta, väga, mäta.
Allt gick bra. Han oroade sig för sprutan dagarna innan, men sa inte ett pip när hon satte nålen.
Fick välja ett litet sladdrigt djur när hon gick och blandade vaccinet.
Alex tittar på mig, rynkar ögonbrynen och frågar "Mamma, varför får man välja en sån här innan sprutan!?"
Jo, för han fick visst en till efteråt.
En lila liten hammarhaj och en guldig hummer fick följa med hem.
110 cm lång är han nu och 19,8 kilo tung. Exakt medel för sin ålder.

Tantaluran tackade Alex för att hon fått en sån härlig start på dagen, vi sa hej då och en stolt kille visade sitt plåster på dagis!

Snart fem år, hela handen!





Underbar helg med fantastiskt väder! Vi nj...

img_0681 (MMS)

Underbar helg med fantastiskt väder! Vi njuter i trädgården (som skulle må bra av lite skötsel) och årets första vattenkrig är avklarat. Mamman vann stort!


Konstverk? Liten Alexander har täckt i pri...

img_0664 (MMS)

Konstverk? Liten Alexander har täckt i princip varenda liten millimeter på lekbordet. Alla möjliga vinklar och storlekar och stolt över resultatet. Idag har han även hoppat trampolin på gymnastiken och försökt hjula. Hoppen gick helt klart bättre. Molly ville vara med och det var en utmaning att hålla henne på läktaren! Vi avslutade med middag på McDonalds och ikväll blir det tidig nattning för både Alexander och mamman. Molly-bus sover redan!


Vardagslyx!

img_0652 (MMS)

En morgon när jag vaknade, nu i veckan, undrade jag för en sekund vems snygga händer som låg på min kudde. Nämen, se där! Det var ju mina egna! Åh det känns så lyxigt med snygga naglar! Tycker förresten mina händer börjar se förfärligt gamla ut. Så alla ni omkring mig, titta gärna på naglarna istället för ådrorna som numera syns så väl. Usch. Huden skrynklig också. Mera usch. Åter till naglarna. En go kollega går kurs och tänk att detta var första gången hon gjorde ett helt set naglar! Grymt bra jobbat tycker jag. Ok, det tog en massa timmar men det var det helt klart värt! Eftersom jag stoppat i pengar för bilen ända tills nästa morgon så tog jag en liten promenad på Östermalm. Hittade en liten salong med en liten gullig dam som visst kunde tänka sig att plocka mina ögonbryn trots att klockan var slagen och hon var på väg att låsa dörren och gå hem. Piffelipiff. Vardagslyx. Bäst.


RSS 2.0