Fynd!

För ynka 40 kronor fyndade jag denna roliga leksak till Molly igår. Det var klädbytardag i parken. Strax innan öppning var det kö untanför och de första som sprang in halade fram sina Ikea-påsar och fullkomligen slet ner saker, galet! Men jag tycker det är bra att de anordnar detta, i höst ska jag försöka sälja lite tror jag.
Lite senare på dagen gick jag tillbaka och fyndade babysimsbyxor till Molly för 10 kronor.
Leksaken var en hit, hos båda barnen!


En dag med bilen

Jag är imponerad av bilprovningens nya grej, väntelista. Jag var som vanligt ute i sista sekund och höll på att glömma besikta bilen. Och inte fanns det några tider på hemsidan, men efter ett samtal fick jag veta att denna väntelista fanns. Jag la till mig och efter bara en liten stund kom ett sms med ledig tid. Svarade och bokade till dagen efter, som var igår. Fiffigt!

Denna innebar dock att jag bara hade en förmiddag för bilfix. Så igår gick det undan.
Jag....

Bytte en glödlampa, framme till höger
Bytte torkarblad (detta tog tid, såg inte ut som de brukar!)
Fyllde på spolarvätska
Gav bilen en biltvätt (inte så jobbigt för mig dock)

Allt med perfekt timing och Molly sov hela tiden. Till och med i biltvättens dån!

Kom en minut sent till bilprovningen, en farbror tog 6 minuter på sig att trycka in sin"ankomstanmälan" och sen fick jag bara "vi kan inte hjälpa dig idag" som svar när jag tryckte in regristreringsnummret, va!? Trodde det berodde på att klockan var 14.31, men enligt killarna fanns jag inte i systemet alls. Så det funkade visst inte så jättebra med det där sms'et... Hur som helst, de är så gulliga på bilprovningen i Vinsta. Jag fick ett löfte om att de skulle hjälpa mig ändå. Eftersom tiden gick fick jag åka och hämta Alex först och komma tillbaka.

Sen fick jag köra in direkt! Härligt! Min fina bil gled igenom utan några anmärkningar. Skönt!
Alex hade stora ögon därinne, men var en aning besviken efteråt. Förra året fick HAN trycka på knappen som hissade upp bilen, igår fick han "bara" leka med ficklampan...

Men det var gött att få bilen godkänd efter mina ansträningar på förmiddagen, kvinnor kan!

Klappa eller inte...

Igår på vilan (på dagis) tror jag Alex sov en lite längre stund. Han brukar bara somna till där och sedan väckas när personalen lämnar rummet. Annars är han inte särskilt trött när han ska sova för natten.

"Idag klappade fröken mig" brukar han berätta när vi går hem. Jag tycker alltid att det låter så mysigt.
När det är jag som nattar sonen så har vi alltid samma rutin, en bok på mattan, en bok i sängen och sen räknar jag hundra snöbollar som vi fantiserar om. Alex brukar somna vid 60-70 ungefär.

Igår hade jag kunnat räkna till 800 snöbollar utan framgång. Det blev en del prat och jag lämnade rummet några gånger, men Alex somnade inte. "Ska jag klappa dig?" frågar jag. Brukar faktiskt få ett nej till svar, men igår sa han ja. Så jag klappar honom på ryggen så som man klappar en hund. "Sådär gör inte fröken" säger Alex. Jag försöker klappa på alla möjliga sett. Men nej, så gör inte fröken, mamma.
Till slut visar Alex på sin kudde, rafs rafs. Jaha! Fröken kliar på ryggen! Så jag kliar honom.
"Tack mamma det är såhär det är skönt!" Åh, så bra nu somnar han snart! "Axlarna också mamma. Och nacken"
Ok, jag fortsätter. Mysigt ju. Jag känner mig glad som äntligen fått till det. Nu somnar han nog snart.
Det går en stund. Alex suckar. Vad nu då?

"Mamma, fröken gör mycket fortare än dig!!"

Hm... Undrar om fröken skulle kunna tänka sig att komma hem till oss vid nattedags och klia "rätt"!?

Vårtecken

Jag har inte sett några blommor ännu, inte heller några som städar undan gruset på gatorna.
Men däremot så är det nu mera barmark än snö och några cyklar var framme på dagisgården. Vilket vårtecken!
Det satt en fröken med en kölista vid cyklarna! Och jag behöver inte fundera på vad Alex sysslar med hela förmiddagen!

Saida?

Jag behöver nån med Saida-egenskaper... Jag söker men finner inte!!
Hur kan saker bara försvinna? Jag letar och letar efter...

- Alexanders gamla babysimsbyxor i storlek "ungefär som Molly är nu"

- Märkningspennan för kläder, den låg ju alltid i lådan?

- En tokrolig leksak, ser ut som en rullator med färglada knappar och musik. Har jag lånat ut den?

- Min "bröllopsmapp", vill ju kunna tipsa en blivande brud!

- Väggalmanackan från 2006...

Det sista är värst av allt. Där har jag kluddat Alexanders framsteg i livet.
Var i h*l*e*e är den!?

Vatten, vatten!

Alltså det är så underbart att babysimma. Alexander älskade det och Molly verkar ta efter storebror!
Det är så härligt att höra henne ge ifrån sig små nöjda ljud, blandat med grymtningar av önskan att få gå ner i vattnet så fort man kommer in i poolområdet. Att sen kliva ner i 33 grader varmt vatten med en bebis som lyser av lycka är så härligt!
Idag var andra tillfället så vi har inte börjat dyka ännu. Men idag hällde vi vatten på ansiktet och det gick bra. Fast det är ingen brådska med dyken, jag njuter varenda minut av att bara stirra på Molly som tittar runt på precis allt förutom mig! Känna hennes små ben sparka i vattnet när hon får syn på någon färgglad leksak som nästan är inom räckhåll, se hennes stora glada ögon som tar in alla nya intryck. Försöka hålla henne i ett stadigt grepp medan hon plaskar för allt vad hennes händer och armar förmår. Och hela jag blir glad när jag ser henne skina upp som en sol när hon får se andra bebisar i vattnet. Längtar redan till nästa vecka! 


Kärlek?

Samtal med Alex häromdagen...

Jag: Lekte du med L idag?
Alex: Ja och bandy med A (en pojke han inte brukar leka med)
Jag: Tycker du om A?
Alex: Ja... eller jag tycker om någon annan. 
Jag: Jaha, någon annan?
Alex: Ja, jag tycker om S (söt tjej med långt hår). Jag är kär i henne!
Jag: Jaså... Hur känner man då? När man är kär.
Alex: Då kommer det hjärtan mamma, mellan en flicka och en pojke! 

Förskoleångest...

Hua, tänk att man redan ska planera slutet på mammaledigheten...
Jag önskade plats till Molly till december i år, med förhoppning om att det på nåt vis skulle bli januari 2011.
Men efter en del tänkande och lite prat med fröknarna så har jag nu ändrat tiden till september i år. Känns sådär faktiskt. Men med lite tur och charm så kan jag nog skjuta på starten till okt-nov. Och sen jobba deltid?
Jag vill ju egentligen inte att hon ska börja så snart, men med ett populärt dagis som fyller sina platser på hösten så blir det såhär. Min tröst, mitt i all ångest, är att jag ju här har fördel av att jobba skift. Se till att jobba lite längre dagar och blanda upp det med föräldraledighet så ska det nog bli bra ändå!

Men tänk vad fort tiden går. Snart är mina underbara "lediga" dagar över. För med en bebis som Molly så känns det faktiskt som att man är ledig. Jag umgås nästan dagligen med andra mammor som bor i närheten och jag har funnit vänner för livet! Hoppas jag i alla fall. Några riktigt härliga tjejer är det, jag njuter och har så roligt!

Bibblan!

Idag ska jag skaffa ett lånekort på biblioteket!
Men jag ska inte leta bland böckerna utan jag ska låna nån rolig barnfilm till Alex och en skvallertidning till mig själv!

Spela spel

Alexanders enorma intresse för bilar har, hör och häpna, avtagigt något!
Nu spelar vi spel istället. Barbapapa-memory och Bamse-bingo varvas flitigt!
Maken höjde ribban något...
Och fakstiskt gick nedan bättre än förväntat, i nästan en timme pågick kampen och treåringen vann!Molly 7 månader!

I veckan blev Molly 7 månader.
Jag kommer gå och mäta och väga henne i veckan, så då kommer det lite siffror. Men hon upplevs som lång och smal. Hon sitter stadigt nu och kämpar för att krypa. Man riktigt hör hur frustrerad hon blir när resultatet är att hon glider bakåt hela tiden. Hon klappar händerna, spelar på läppen och gör "pussar" med munnen. Att vinka klarar hon inte riktigt, men nån gång har hon fått till det.

Hon är fortfarande så mysig, lugn och glad. På dagtid. På nätterna, hua, kan hon skrika som en galning och jag vet inte varför. Hon vill inte ligga ner, utan spänner sig som en båge och sparkar sen med benen. Det är till och med svårt att hålla henne, hon trycker sig ifrån en med både armar och ben. Efter en stund lugnar hon sig men det tar tid innan hon sover såpass djupt att man kan lägga ner henne igen utan att skriket tar ny fart.
Här hemma pågår givetvis en evig gissningslek av vad detta kan bero på!

Som tur är händer det bara en eller två gånger per natt och sen sover hon djupt igen. På morgonen vaknar hon alltid vid 6.15 och är på ett alldeles strålande humör. Hon gör en "sit up" och visar tydligt att hon vill sätta sig upp. Sitter sen och pratar lite och pillar på alla kanter från täcken och kuddar. Hon skrattar med hela ansiktet och är alldeles underbar!

Bild tagen den 16de mars!


Åsså blir det helg...

...och man hinner inte uppdatera bloggen.
Sen börjar veckan med sol. Sol betyder promenad med nyfunna vänner. Promenad med nya vänner betyder förhoppningsvis fika. Fika betyder en massa härligt prat och mys med bebisar. Mys med bebisar betyder trött bebis klockan tre. Klockan tre betyder hämtning på dagis. Bebis som sover vid hämtning betyder lekparken. Lekparken betyder hemma lagom till middag. Vara hemma lagom till middag betyder lek efter middagen. Lek efter middagen betyder att det snart är nattedags. Snart nattedags betyder att man blir väldigt trött själv. När man är väldigt trött fastnar man en stund framför TVn. Fastnar man framför TVn blir man dålig på att blogga...

Så egentligen kan jag ju säga att jag uppdaterar dåligt för att solen skiner nästan varje dag!
Inte så illa ändå. Kram på er.

Nya frisyren!

Nu är det i alla fall några som vill se på en bild på håret, så ok då. Varsågoda!Vi fick oss ett gott skratt vid middagen!

Några har kommenterat tidigare om att jag borde skriva ner allt roligt Alexander säger.
Jag har enormt dåligt samvete för att jag inte gjort detta tidigare, men nu har jag ju denna blogg till hjälp!
Jag har en liten bok jag en gång fick av min mamma att skriva i, även denna ska jag nu lägga fram så att jag skriver ner mer om allt möjligt. För man tror ju man kommer minnas allt. Men jag minns inte.

Alexander äter sådär halvbra hemma. Frukosten går ner i ett nafs, men vid middagen får vi ofta tjata och påminna honom om att äta. Inte vrida sig på stolen. Inte leka med gaffeln, glaset eller Molly. Detta kan vara väldigt tröttsamt. I alla fall, denna konversation tog plats vid bordet idag.

Jag: "Glöm inte bort att äta också"
Alex: "Ok mamma, jag ska"
Det går flera minuter. Alex snurrar på stolen och fnissar åt Molly och har inte tagit en enda tugga.
Jag (bestämt): "Ok Alex, jag säger detta bara en gång. Jag vill att du sitter framåt och äter din mat. Nu."
Alex: "Jag ska, jag ska, jag ska"..paus.. "och mamma, du låter ju lite som en polis!!"

Ja det vore ju något!

"Mamma, kan vi köpa mer pengar?"

/Alexander 3½ år

Award :)

Jag har fått en fin award, både från Sandra och Caroline :)


[Kreativ+blogger.jpg]

Det som ska göras när man får en award är:

*kopiera awarden från min blogg

*länka personen som du fått den av

*berätta sju saker om dig själv

*välj sju bloggar som du vill ge den till

*länka till dem

*lämna en kommentar i deras blogg med information om att du har gett dem en award


Sju saker om mig...

1. Jag har höjdskräck. Det kom som ett brev på posten när jag var 21 år gammal...

2. Jag är usel på trädgårdsarbete. Det var roligt första sommaren vi bodde här. Nu är trädgården så tråkig att man knappt vill vara där ute!

3. Det var jag som friade till Richard och inte tvärt om.

4. Jag älskar att fota, men blir sällan nöjd. Jag hoppas kunna gå en kurs (igen) under våren. Denna gång med digitalkameran.

5. Jag har två av mina allra bästa vänner alldeles för långt borta. Ibland saknar jag dem så mycket att jag blir ledsen på riktigt.

6. Jag tycker inte om att köpa kläder till mig själv. Och gör jag det så köper jag dem oftast utan att prova dem först!

7. Jag är galen i Icas "cookies med belgisk choklad" och äter alldeles för många!


Och nu det svåraste... Sju bloggar att skicka awarden till... Men dessa följer jag!

Frida - Ett självklart val, min bästa vän, underbar blogg! Många härliga inlägg och fantastiska foton i bloggen!

Caroline - Fick denna awarden från dig, men skickar tillbaka den också. Du bloggar så bra och man vill bara ha mer och mer!

Sandra - Awarden kommer tillbaka till dig också, gillar din blogg jättemycket. Du skriver så vackert och målande!

Johanna - Älskar din blogg! Du är så duktig på att skriva underhållande och fotona talar för sig själva!

Caroline - Härlig vän och kollega! Rolig blogg med mycket foton! Du är så duktig på att uppdatera också!

Erika - Ung, härlig tjej som reser så fort hon får chansen, din blogg är som en frisk fläkt!

Linda - Flitigt uppdaterad och det är så roligt att få ta del av ditt liv!Rent hus!

Idag har jag gjort något jag aldrig gjort tidigare. Något jag aldrig trodde jag skulle göra.
Jag släppte in en städerska i mitt hus. Och, herregud, hon var här i sex och en halv timma! Men det var alldeles underbart att kliva in ett så rent hem vid 18-tiden. Luktade gott och blänkte överallt. Hon är så välkommen tillbaka om två veckor, men då kommer hon bara stanna i tre timmar.

Vi hade våra bästa vänner här i helgen. Så roligt att ses igen! Riktigt, riktigt roligt. Tänk vad härligt det är med fina vänner! Vad skulle man vara utan dem!?
På söndagen var Alex bjuden på ett kalas och jag med tydligen. Det var rätt slappt ändå för trötta mig att sitta i en soffa med gott kaffe och spiderman-tårta.

Och idag, idag hade jag fyra timmar egentid. Tre utav dem spenderade jag i stolen hos en frisör. Underbart. Äntligen är utväxten borta och håret blont igen. Det är urklippt och uppklippt med lite av sen snelugg.
Jag blev nöjd och kommer trivas i min nya frisyr.
Alexanders kommentarer var "varför ser du ut sådär?" "gjorde det ont?" och "ja, du är faktiskt fin mamma!"

Klapp klapp!

Trots att hon var sjuk för första gången i sitt liv så lärde sig Molly både att sitta stadigt och klappa händerna under veckan då hon hade vattkoppor. Hon är väldigt nöjd och stolt över sina framgångar!Molly 6 månader

Underbara kommentarer

Sitter och ger Molly lite lunch innan vi ska bege oss ut i det fina vädret. Solen fullkomligen strålar!
Kom och tänka på morgonen och hur härligt det var att vakna först för en gångs skull. Det dröjde inte länge förrän lille killen vid mina fötter vaknade han också. Sträcker på sig. Suckar. Tittar på mig och blinkar ett par gånger. Sträcker på sig igen och säger...
"Go'morron mamma, guuuud vad jag har sovit gott!"
Han fick titta på TV en stund och vi lekte med Molly.
"Vad mysigt vi har det här, mamma"
Och jag kunde inte sagt det bättre själv. Ens barns morgonhumör följer en mamma hela dagen.

Häromdagen tyckte Alex förresten att vi skulle ha en bebis till. Och sen ännu en.
"Ja mamma, så får du en och pappa en. Sen är Molly bara min"

Jag kan inte beskriva med ord den lycka jag känner när jag ser all kärlek från Alex till Molly. Och tillbaka.
Snön

Det är inte bara jag i vår familj som är trött på snön...
Vid frukostbordet tittar Alexander ut och säger upphetsat...
"Mamma! Titta det snöar inte och solen skiner jättemycket! Idag kan jag cykla! JAAAAA!"
Han blev lite lätt besviken när jag förklarade att snön måste försvinna från marken först. Hela vägen till dagis talade han om för mig femtielva gånger att han inte ville leka ute, bara inne.
"Vill inte vara ute, mamma, jag är faktiskt trött på snö!"

Denna vecka har de haft sportlovstema på dagis. En dag var det pulkarace. En annan dag fick de välja om de ville bygga snögrotta i skogen eller skridskor i parken. Alex valde det sistnämnda men ville inte åka skridskor "Nä, det är för halt!", så vilken tur att det gick bra att bara leka i parken också.
Idag avslutar de veckan med disco, Alex ska dansa med 29 tjejer, enligt honom själv.

I onsdags hade de "mini-vasalopp" och efter en liten suck från mig på facebook så fick han låna ett par (tusen tack Nina!). Han provade dem samma kväll och tyckte det var svårt men jättekul!
Han hade tagit sig i mål och fått blåbärsoppa. När jag hämtade honom åkte han nästan hela vägen hem. Det tog tid. Men då kunde jag ju ta ett par kort!

Åhej!
Tungan rätt i mun!


Bye bye vattkoppor!

Nu ses vi aldrig mer!

Som jag skrivit tidigare så fick ju Alex sina vattkoppor på semestern. Och inte helt otippat så fick Molly sina 2½ vecka senare. Hon fick det lidrigt måste jag säga, kanske ett 40-tal koppor. På Alex gick det inte att räkna eller ens gissa. Han hade massor på rygg, mage och ansikte. På Molly hade man kunnat rita "prick-till-prick"...

Dock var det på sätt och vis enklare med Alex. Man kan ju förklara för honom, fråga hur man kan underlätta och att de faktiskt kommer försvinna. Molly har skrikit och sparkat som en galning vid blöjbyten, de flesta av hennes koppor fanns under blöjan. En hel del feber har hon haft också. Svårt att trösta en liten sex månader gammal tös som ju inte förstår vad som händer!

Men nu är det äntligen tack och adjö! Alla koppor är torra och snart faller även skorporna av. Skönt att ha det avklarat för båda mina troll. Och med facit i hand så trodde jag att det skulle vara värre än vad det var!
Molly har även varit poppis med sina vattkoppor, inte mindre än fem barn har vi försökt smitta. Så vi har haft trevligt också, "vattkoppsfika" och till och med en "vattkoppslunch" har vi blivit bjudna på!

Mina prickiga barn!"Store pricken" (när Bamse kom...)

"Lilla pricken"

Ljusare tider!

Vad härligt det är ändå, att man märker att dygnet får fler ljusa timmar för varje dag som går!
Är lite lagom trött på snön nu. Vi har ju faktiskt haft vitt på marken sen lucia! Jag kan inte minnas en vinter med så mycket snö, säkert nåt rekord. Men nu räcker det tycker jag. Jag vill ha vår.
Tänk att kliva upp, titta ut, se solen skina och höra fåglarna kvittra. Kanske se ett stort gult fordon som sopar gator och promenadvägarna? Då ska jag rulla ut Molly i bara två lager, istället för fem, och sätta mig i parken, kisa och dricka kaffe!
Har jag tur får jag sällskap av någon av de underbara mammorna jag lärt känna i trakten! Längtar!

Vardag!

Oj då... Pausen från bloggen blev väldigt mycket längre än tänkt!
Men nu känns det allt som att det är vardag igen. Alex är lämnad på dagis, Molly sover och mitt kaffe är strax klart.

För precis en månad(!) sedan idag satt vi på flyget till Egypten! Två underbara veckor med lata dagar i Makadi Bay. De första dagarna var blåsiga, rentav kalla och vi började undra om det skulle vara såhär!? Hjälp...
Men sen slog det om och solen sken och värmde våra vinterbleka kroppar. Alex gick på Bamseklubb (vilken hit!) och badade sedan i timmar i poolen. Molly trivdes också i det varma vädret, men ville inte sova lika mycket som jag hoppats på utan hon ville sitta upp och titta på omvärlden.

Hotellet var super och all personal helt fantastisk! De älskar verkligen barn och Alex hade flera "kompisar" i personalen. Nu upptäckte vi vilken fördel det är med ett tvåspråkigt barn, Alex var väldigt populär bland personalen, han kunde ju beställa allt själv och svara på deras frågor och han hade riktigt roligt!

En kväll upptäcker jag en mystisk prick på Alex. Vattkoppor... shit tänker jag och blev mer säker morgonen efter. Iväg till doktorn som inte var lika övertygad, men skrev ut medicin och salva och bad oss återkomma morgonen efter.
Den dagen åkte vi på en fisketur som var så underhållande! Men Alexander somnade på båten och jag anade oråd.
Morgonen efter var han prickig utan dess like, så nu var även doktorn övertygad. Alex blev ledsen inne hos doktorn och jag blev ledsen utanför. Hej då poolen. Hej då Bamseklubben. Hej då discot. Hej då alla barn.

Men hej, hej stranden!
Andra veckan spenderades alltså på stranden. Rich och Alex byggde sandslott i timmar. Sanden var skön, havet salt och 24 grader varmt! Man kunde se randiga fiskar från stranden och simmade man ut en liten, liten bit så var man vid korallerna. Himmelskt!
Saltvattnet gjorde susen för Alex koppor och de var torra inför flygresan hem. Fick intyg av doktorn att Alex var "fight for flight" och han fick till och med bada en sista gång i poolen. Det var en mycket lycklig pojke som simmade, hoppade från kanten och simmade lite till. Det var det bästa på hela hans semester. Det plus ett speciellt besök av Bamse själv som kom till vårt rum för att hälsa på sjuke Alexander.

Om man bortser från vattkopporna så var det en perfekt semester!
Vi hoppas på att kunna åka tillbaka nästa år också!RSS 2.0