En lugn stund...

Som ni vet har vi huset fullt här hemma. Denna kalla dag har alla flytt huset utom jag och Molly. Hon sover så gott på soffan och jag sitter i den andra och skriver här. Idag är det kallt, -10, och jag funderar på hur länge Alexander kommer orka åka på sin nya snowracer i backarna vid Drottningholm...

Själv hade jag tänkt att hålla mig ifrån städningen och verkligen bara sitta här. Kanske sova en stund?
Varje kväll tänker jag att jag ska lägga mig "tidigt", men sen spelar vi kort eller så fastnar jag vid datorn. Sen blir jag väckt ett antal gånger varje natt... Molly äter i princip var tredje timma. Alex kommer in och lägger sig hos oss nån gång mitt i natten. Imorse när jag vaknade ännu en gång och såg både Molly och Alex brevid mig, kände jag sedan något varmt och ludet vid mina fötter... Hjälp, vad har hänt med min make!? Kände vidare med foten och satte den på en kall nos... Det var katten! Att hon sov i vår säng har säkert inte hänt på fem år!

Jag vet att jag har mig själv att skylla, men när ska jag få sova!?

Oj då!

Bloggen tog visst långledigt över jul och nu är den snart förbi...
Vi har huset fullt här hemma, Joe är här och Richards bror Nick och hans familj. Det är riktigt roligt och så härligt att se Alex ha så mycket kul med sin kusin!
Julafton var toppen, jag lyckades till och med min Jansons Frestelse och det övriga smakade gott det med. Tomten kom och var fantastisk, jag tror Alex gav honom fyra kramar!
Jag var verkligen inte flitig med kameran denna helgen heller, men jag lånar några bilder från min svåger Nick!Vad har tomten till oss tro?
"Jag älskar tomten!"Galet mycket julklappar!Kusinerna avslutar med lite fika

Bolibompa!

Supersnällasilversara faschinerar både de små och de mindre!


4 månader och alldeles underbar!

Så har det redan gått fyra månader sen Molly kom till världen. Tiden bara springer förbi, känns svårt att hänga med ibland! Då, den 16 augusti, var det fortfarande ganska varmt och soligt. Nu i december har vi 15 cm snö och minusgrader.
 
Tänk att så mycket kan hända på 4 månader. Molly är fortfarande lite av en sömntuta och har sin längsta vakentid på kvällen. Hon är sällan i sin vagga före 22. Hon kan numera få ett annat perpektiv på världen, sen två-tre veckor tillbaka så kan hon vända sig från rygg till mage. Allra helst åt vänster, men det funkar åt bägge håll. Hon kan även rulla tillbaka på rygg, men jag tror att det inte är särskilt medvetet.
 
Molly älskar att sitta upp. Helst vill hon sitta i någons knä, upprätt, och suga på fingrar. Sina egna eller någon annans kvittar! Nu greppar hon även saker som man håller framför henne, den kanske också går att suga på?
Vi har till och med haft henne i matstolen kortare stunder och hon är hur nöjd som helst.
Nöjd förresten... Hon är nöjd nästan jämt! Jag är så bortskämd med min lilla sessa!

På självaste 4-månaders-dagen var vi på BVC. Molly skrutt väger nu 6010 gram och är 64,5 cm lång.
En liten viktdipp igen, men det är förståligt nu när hon håller igång så mycket!
Lika glad som vanligt:)Tidsoptimisten...

Imorse gick vi upp lite tidigare än vanligt. Allt gick smidigt och vi var redo att gå redan tio minuter i nio!
"Jag måste bajsa" säger Alex precis när Molly är redo i vagnen och Alex har börjat med overallen. Det tar tid för min son på toaletten. Han riktigt filosoferar och pratar non stop. Vi var på dagis vid 9.12. Men det var inte mitt fel!

10.30 hade jag tid hos BVC för Molly. Jag drack upp mitt kaffe och matade Molly vid 10, stolt över mig själv att jag hade så gott om tid...
MEN... Efter blöjbyte och gulligull så lyfter jag Molly som då kräks över sina kläder. Ok. Byta kläder. Lyfter henne igen och hon kräks på min tröja. Byta mina kläder. Ut till bilen (lite felberäkning här... jag glömde att den stod med 15 cm snötäcke över sig), borstar bilen. Låset på Mollys sida har frusit. Krångel. Får upp det till slut och Molly sitter där hon ska. Får inte ihop vagnen, nu börjar det bli ont om tid... Kommer iväg till slut och snön yr när jag kör iväg. Härligt. Kan inte köra riktigt så fort som jag vill, plogbil framför.
Kommer fram, ingen parkering. Tar alternativ två, men ingen plats där heller. Får ta tredje alternativet som innebär att jag måste dra VISA-kortet. Var är kortet!? Leta. Leta. Leta... Nu är det bråttom!

10.36... Framme! Försenad. Men denna gången var det inte mitt fel. Eller?

Lucia

Igår var det luciatåg på dagis. Då mår man riktigt bra som mamma. Riktigt varm av stolthet i mammakroppen.
Alexander påminde mig om att "inte glömma tomtepåsen" flera gånger innan vi gick till dagis. Nej, jag glömde inte tomtekläderna. Men jag glömde en del annat... Som till exempel att tömma kameran på en del foton. Så nu blev det bara en bild. En dålig bild. Var lite besviken men passade på att bara njuta av stunden istället.
 
Tänk att man kan bli så berörd av en massa lucior, tärnor, pepparkaksgubbar, några få stjärngossar och en mängd tomtar. Barnaröster som sjunger och går lååångsamt i snön. Det blir rätt trångt för alla åskådare, närmare 70 barn som står på gården och alla vill ju se sitt egna barn så gott det går.
Men jag såg Alex och han såg mig. Men inte samtidigt. Han hade vinkat sa han efteråt och såg lite ledsen ut. Men efter lite varm choklad, pepparkaka och stora kramar och pussar så var mamma förlåten.
Självklart fick han höra hur duktig han varit, och att jag hörde hur han klämde i och sjöng "TIPP TAPP TIPP TAPP TIPPETIPPETIPPTAAAAPP" ända från tårna!Den verkligt dåliga bilden... Men han finns där... Bakom den större röda konen, brevid lucia med rosa mössa och krona :)

LYCKA!

Imorse var det inga problem att gliiiiida till dagis!En mycket lycklig kille som skyndade till dagis för pulkaåkning!
När jag kommit tillbaka hem avnjöt jag en frukost och mös av ljudet från åtta barn som TJÖT i backen då de åkte i grupp på en vaxduk!
Vad underbart det är med snö.
Snälla vädergudar låt denna snö vara kvar läääänge!


Lördag

Jag älskar helgerna! Särskilt med en morgonpigg make som går ner med Alexander och jag får sovmorgon! Till klockan tio(!) blev det idag. Underbart. Visst, lite amning under natten och toalettbesök med Alex, men annars sov jag så gott!
Idag är det ingen simning för Alex, sista gången förra veckan. Men vi kommer anmäla honom till nästa kurs efter jul, vår lille kille ÄLSKAR ju att "svimma"!

Övar ben!Skoj med pappa!Inför ännu ett magplask...


Dagarna just nu...

...de går i ett känns det som!
Jag promenerar och fikar eller åker till ett köpcentrum. Igår var det till Kista. De har verkligen lyckats med sitt nya "Kids Corner". Hjälp! Vad mycket fint det fanns! Jag gick inte ens in överallt med risken för att bli sjuk av "ha-begär"... Så mycket fint!
Men nu är vi snart klara med alla julklappar, det är såå roligt att köpa till nära och kära!

I övrigt vill jag stoppa tiden... Jag har det nästan perfekt just nu! En underbart tokig 3-åring som får mig att skratta varje dag. En bebis som utvecklas i världens fart och som borde få något slags pris "Lättaste bebisen någonsin" eller liknande. Jag har en fantastisk make som ställer upp och vill vårt allra bästa.

Stoppa tåget, jag vill sitta kvar!!

10 sanningar om mig!

Jag har fått en award av Johanna. Jag ska skriva 10 sanningar om mig själv och sedan skicka vidare till tre bloggvänner!• Jag är en tidsoptimist... Den "akademiska kvarten" är standard för mig. Jag har blivit lite bättre på senare år, men usch vad många som har fått vänta på mig i sina dar!


• Jag ogillar att städa. Jag hatar det inte, men ogillar det skarpt. När jag städar gör jag det mycket noggrannt, vill gärna ha en massa nya trasor och sprayflaskor... Det resulterar i att det är rent men ingen ser någon skillnad. Det stökiga blir liksom kvar...


• En riktig klyscha men jag är faktiskt väldigt positiv (oftast), tycker gott om det mesta och de flesta!


• Jag kan bevara hemligheter! Jag har fortfarande ett par hemligheter sen tonårstiden som jag inte berättat för någon!


• Jag måste erkänna att jag har ett visst kontrollbehov (fråga mina kollegor!), men även hemma. Jag vill betala alla räkningar, veta allt om hur Alex haft det på dagis osv...


• Jag är väldigt blödig, gråter för allt möjligt... Det kan vara texten till en fin låt, en artikel i en tidning. För att inte tala om program som Extreme Home Makeover!


• Jag är vidskeplig som bara den. Jag undviker att gå under en stege, trampar aldrig på en A-brunn. Spottar lite över vänster axel om en svart katt springer över vägen. Jag har till och med bett folk jag inte känner att inte lägga sina nycklar på bordet...


• När jag var liten ville jag bli dagisfröken. Eller hästskötare, fast jag inte ens red. Jag hade alltid en önskan att få börja rida, men det blev aldrig av. Nu kan jag fortfarande fundera på vad jag ska bli när jag blir stor?


• Jag är usel på att smika mig. Jag kladdar dit lite mascara och that's it! Jag har ögonskugga ibland, men bara med en nyans. Jag är grymt avundsjuk på alla snygga tjejer som blir ännu finare efter en stund framför spegeln!


• Jag är rätt duktig på engelska, i tal i alla fall. Har utnyttjat detta för att snacka in flertalet yngre kollegor på krogen genom att påstå att vi var från Holland och inte hade en aning om vad ett ID-kort är!Jag skickar nu vidare detta till Frida, Meta och Sandra!


Fredagsmys hela dagen lång!

OLW har lyckats igen...
För några år sedan gick vi och sa "Har ni fest eller!?" med töntig röst.
Nu är det obligatoriskt med "fredagsmys" för större delen av Sverige, eller? Och visst började det väl med årets OLW reklam? "Nu är det freeeedagsmyyyys..."
Men jag erkänner att jag gillar det! Alex gillar det också, en skål med popcorn till TVn och pojken är glad "Är det här mys mamma?" Japp, det är det. Fredagsmys.

Idag har hela dagen varit mysig. Promenad (om än kort) med fem andra mammor och bebisar, sen fika tillsammans hos en härlig tjej i nyrenoverat fint hus! Det är så trevligt att sitta och prata med likasinnade medan bebisarna leker (läs sprattlar) på golvet. Molly sov sig igenom nästan hela förmiddagen... Sov så länge att jag till slut hämtade in henne från vagnen när de flesta andra hade börjat gå hem. Men jag gissade att hon också ville komma in och mysa en stund!

Jag erkänner att nedan bilder är från både igår och idag, men de visar ändå hur en typisk dag ser ut i mitt liv just nu. Mysigt värre!!08:59... Försöker skynda oss till dagis...09:20... Underbar promenad med härliga mammor!Molly myser i vagnen...12:25... Maja, Molly och Walter lär känna varann...12:27... Uppradning! Och mumsig fika på bordet...13:15... Kommer hem igen...13:17... Molly blir glad att se morfar!

Vi hinner visst med en fika till innan hämtning av Alex!

 

Minusgrader!

Det var så härligt att gå utanför dörren imorse. Det var frost och minusgrader, det var friskt och härligt!
Det var inga problem att få med mig Alex till hallen och få på vinterkläderna. Det blev tjocka vintermössan idag. Han kan ha samma som förra året faktiskt. Och overallen klarar han själv nu, bara blixtlåset som behöver en vuxens hand. Molly fick täcket med sig i vagnen.
Vi har ju inte direkt långt till dagis, vi bor precis mitt emot. Väldans fiffigt för mig att titta ut genom fönstret för att se om de är ute eller inne. Och vad barnen gör. Ja, jag smygtittar på Alex ibland... Häromdagen såg jag honom och Liam dra runt på varsin dockvagn. Plötsligt stannar de och Alex tar upp sin docka, kramar den och dunkar den i ryggen. Jag står i fönstret och gör precis likadant med min livs levande docka... Molly behövde rapa!

En mysig stund... på IKEA!

Jag tycker om Ikea!
Det var riktigt mysigt att kliva in i detta gigantiska varuhus efter ha kört dit i regnet igår.
Ikea som mammaledig är fantastiskt! Man kommer dit på en vardag, strax efter öppning. Det är lite folk, hyllorna är fyllda till max och det ser städat och prydligt ut. Det är julpyntat och fräscht. "Mitt" Ikea har även byggts om lite, amninghörnan är toppen med björkar på väggarna, det finns soffor i restaurangen och stora hissar numera.

Sen händer ju det som alltid händer... "jag ska bara ha en matta till Alex rum"... Två timmar senare står jag och blippar mina 12 varor (dock inte ett enda ljus!) i självutcheckningen. Men det går snabbt, det är enkelt. En förmiddag på Ikea passar mig närsomhelst.
Så länge det är vardag!!En lycklig Molly med skallra á 39 kronor!


RSS 2.0